Deep Blue

Το βαθύ μπλε του νερού σας καλεί!

Δύο έως πέντε γενναίοι δύτες συναντιούνται στα σκάφη τους αναζητώντας θησαυρούς του ωκεανού και τα τέσσερα μέρη του χάρτη της βυθισμένης πόλης. Κάθε δύτης διαθέτει δύο σκάφη του χρώματος του.

Ωστόσο, η κατάδυση πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη:
Κάθε παίκτης λαμβάνει ένα σύνολο τεσσάρων καρτών του χρώματος του, ένα σεντούκι και ένα πλακάκι μπόνους.

Οι κάρτες χειρός αντιπροσωπεύουν τις τρεις επιλογές δράσης:
- Οι έλικες πλοίων σημαίνουν κίνηση
- Χρειάζεσαι χρήματα για να προσλάβεις νέα μέλη του πληρώματος
- Τα μεγάλα σύμβολα στο κάτω μέρος του χάρτη απαιτούνται για τις εργασίες κατάδυσης

 

Οι υπόλοιπες κάρτες είναι κάρτες πληρωμάτων. Αυτά ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στον πίνακα παιχνιδιών. Αποτελούν την αγορά όπου μπορείτε να προσλάβετε νέα μέλη του πληρώματος. Ο συγκεκριμένος αριθμός θησαυρών τοποθετείται στη μαύρη τσάντα.Στη συνέχεια σχεδιάζεται το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο ειναι διαφορετικό για κάθε παιχνίδι: Τα έξι αρχικά πλακάκια του ναυάγιου τοποθετούνται με την όψη προς τα επάνω ανοιχτά, τα εννέα κανονικά πλακάκια ναυαγίου είναι στραμμένα προς τα κάτω στο ταμπλό. Τα τέσσερα μέρη της βυθισμένης πόλης είναι κρυμμένα κάτω από αυτά. Τώρα οι παίκτες είναι άρτια εξοπλισμένοι και η αναζήτηση για τους θησαυρούς και την πόλη μπορεί να ξεκινήσει!

Ο τυχαία επιλεγμένος αρχικός παίκτης αρχίζει τώρα τη σειρά του. Έχει τις ακόλουθες επιλογές:

Πρόσληψη:
Παίξτε το κατάλληλο ποσό καρτών χρήματος για να προσλάβετε νέα μέλη του πληρώματος. Παίρνετε τα νέα μέλη του πληρώματος απευθείας στο χέρι.

Ιστιοπλοΐα:
Παίξτε έλικες για να μετακινηθείτε σε ένα πλακίδιο του ναυάγιου. Κάθε έλικα επιτρέπει μία κίνηση με την βάρκα. Δύο έλικες επιτρέπουν είτε δύο κινήσεις με ένα σκάφος είτε μία κίνηση με τα δύο σκάφη. Μπορείτε να τοποθετήσετε το πλοίο σας ελεύθερα σε μία από τις γωνίες των πλακιδίων. Οι περισσότερες γωνίες των πλακιδίων περιέχουν μπόνους κατά τη διάρκεια καταδύσεων. Αλλά μπορεί επίσης να προσεγγίσετε ένα πλακίδιο στο οποίο όλες οι γωνίες είναι ήδη κατειλημμένες. Σε αυτή την περίπτωση, το σκάφος μπαίνει στη μέση.

Aνάπαυση:
Σε αυτή την περίπτωση, δεν παίζετε κάρτες αλλα αναπληρώνετε κάρτες, παίρνετε τρείς νέες κάρτες από τις παιγμένες σας. Δεν υπάρχει όριο στο χέρι.

Κατάδυση Όποιος στέκεται σε ένα πλακίδιο μπορεί να ξεκινήσει μια κατάδυση. Ο παίκτης παίρνει το καταδυτικό καμπανάκι, το ταμπλό καταδύσεων και τη μαύρη τσάντα με τις έγχρωμες πέτρες. Ο παίκτης που ξεκινά την κατάδυση είναι ο αρχηγός της κατάδυσης. Εάν υπάρχουν άλλοι παίκτες στο ίδιο πλακίδιο, μπορούν να βουτήξουν μαζί του. Ακόμη και οι παίκτες που στέκονται σε παρακείμενα πλακίδια μπορούν να μετακινηθούν στο πλακάκι στο οποίο καταδύουν μετά την ανακοίνωση μιας κατάδυσης.

Ο αρχηγός της κατάδυσης τραβάει μια πέτρα από το μαύρο τσαντάκι. Εάν υπάρχουν πέτρες που δεν είναι ούτε μαύρες ούτε μπλε, τα κέρδη μπορεί να ανήκουν σε όλους τους παίκτες. Μετά το τράβηγμα μιας πέτρας, όλοι οι παίκτες ρωτούν αν θέλουν να παίξουν μια κάρτα. Όταν έχουν τοποθετηθεί ή πασάρει όλοι οι παίκτες, τραβιέται η επόμενη πέτρα και πάλι όλοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν κατάλληλες κάρτες (π.χ. πέντε πόντους νίκης για κάθε ροζ πέτρα, πόντους νίκης για κάθε ασημένια πέτρα κλπ.).

Μπορεί επίσης ο αρχηγός της κατάδυσης να τραβά μπλε ή μαύρες πέτρες. Αυτό σημαίνει κίνδυνο για όλους τους συμμετέχοντες στην κατάδυση:
Οι μπλε πέτρες αντιπροσωπεύουν έλλειψη οξυγόνου, μαύρες πέτρες επίθεση. Το πρώτο μπλε και η πρώτη μαύρη πέτρα μπορεί ακόμα να αποφευχθεί από τον αρχηγό της κατάδυσης και κανείς δεν τραυματίζεται. Στη δεύτερη μπλε ή μαύρη πέτρα, όλοι οι παίκτες πρέπει να παίξουν μια αμυντική κάρτα αν δεν θέλουν να πάνε κάτω: ένας μπλε κύβος ακυρώνετε με μια κάρτα οξυγόνου, ένας μαύρος με μια κάρτα με ένα μαύρη τρίαινα.

 

Ο αρχηγός τραβάει νέες πέτρες από την τσάντα αρκεί να θέλει να το ρισκάρει. Όταν ο αρχηγός καταδύσεων ολοκληρώσει την κατάδυση, οι πόντοι νίκης διανέμονται σε όλους όσους συμμετείχαν στην κατάδυση: Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τους πόντους νίκης που κέρδισαν με τις κάρτες τους.

Εκείνοι οι συμμετέχοντες που δεν έχουν αποσυρθεί μέχρι το τέλος της κατάδυσης λαμβάνουν επίσης τους πόντους νίκης των λίθων στο σκάφος καταδύσεων. Ο αρχηγός καταδύσεων είναι επίσης ο μόνος που λαμβάνει πόντους νίκης του πλακιδίου ναυαγίου. Οι πόντοι νίκης τοποθετούνται στα σεντούκια και κρατούνται μυστικά από τους άλλους παίκτες.

Το παιχνίδι τελειώνει όταν ένας παίκτης γυρίζει το τέταρτο και τελευταίο πλακίδιο της βυθισμένης πόλης. Το παιχνίδι τελειώνει αμέσως και όλοι οι παίκτες μετράνε τους πόντους νίκης τους, τους οποίους έχουν κρατήσει στα σεντούκια τους. Ο παίκτης με τα περισσότερους πόντους νίκης κερδίζει το παιχνίδι.

Το παιχνίδι παίζεται από 2-5 παίκτες, διάρκεια παρτίδας περίπου 45-λεπτά και συνιστάται για ηλικίες από 8+ ετών

Σχεδιαστής: Asger Harding Granerud, Daniel Skjold Pedersen

Εικονογράφος: Biboun, Miguel Coimbra, Cyrille Daujean, Xavier Gueniffey Durin + 5 more

Εκδότης: Days of Wonder

Μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι ΕΔΩ

 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it.

I understand